Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як штрафують порушників правил обігу підакцизних товарів

Реклама

На території України роздрібну та оптову торгівлю пальним та його зберігання на законних підставах можна здійснювати лише за наявності ліцензії, відповідно до ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» № 481/95-ВР від 19.12.1995 р. Причому за порушення норм Закону № 481/95-ВР передбачена відповідальність відповідно до ст. 17.

Тож суб'єктам господарювання загрожують фінансові санкції у вигляді штрафів у випадку:

- оптової торгівлі пальним або зберігання пального без наявності ліцензії - 500000 грн;

- роздрібної торгівлі пальним без наявності ліцензії - 250000 грн;

- роздрібної торгівлі пальним через РРО/ПРРО (КОРО), що не зазначений у ліцензії - 200% вартості реалізованої через такий РРО/ПРРО (КОРО) продукції, але не менше 10000 грн;

- надання послуг із зберігання пального іншим суб'єктам господарювання та/або реалізація пального іншим особам на підставі ліцензії на право зберігання пального, отриманої виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки відповідно до ст. 15 Закону № 481/95-ВР, - 500000 грн.

Спеціалісти Головного управління ДПС в Одеській області підкреслили, що зазначені штрафи спрямовуються до бюджету.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини