Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митницею не буде застосовано огляд 100% транспортних засобів – ДМС про зміни з 7 листопада

8 листопада 2023, 11:40
825
0
Автор:
Реклама

Відбулося засідання Громадської Ради при Державній митній службі України, головним питанням якого був рівень готовності митних органів та бізнесу до роботи в нових умовах, у зв'язку зі змінами у митному законодавстві, що набрали чинності 7 листопада 2023 року. Про це повідомили у ДМС.

Щодо найпоширенішого запитання від бізнесу про огляд вантажних транспортних засобів: митницею не буде застосовано огляд 100% транспортних засобів. Натомість залишається ризикоорієнтований підхід. При цьому кількість та моторика спрацювання профілів ризиків не збільшиться, відтак і кількість оглядів не зросте.

Також членів Громадської ради поінформували про те, що митниці отримали необхідну кількість пломб, змінили графіки роботи терміналів, щоб мати змогу вчасно оформлювати товари, та вжили ряд інших заходів, необхідних для сталого функціонування митниці і законного сприяння бізнесу.

Зокрема, для вирішення можливих проблемних питань під час перехідного періоду оприлюднили контакти посадових осіб митних органів. Також на доступних ресурсах буде поширена інформація про перелік місць прибуття.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- Пропуск та облік гуманітарки переглянули: новий порядок запрацює з 01.12.2023

- Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: строки зберігання документів

- Оплата за товар третій особі, що є пов'язаною з постачальником: коли операція вважатиметься контрольованою

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини