Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оплачувати лікарняний мобілізованому працівнику — Держпраці

Реклама

За працівниками, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період зберігаються місце роботи і посада на підприємстві, в установі, організації, у яких вони працювали на час призову згідно з ч. 3 ст. 119 КЗпП.

Проте в цей період мобілізованим працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» № 2011-XII від 20.12.1991 р.

Тому працівнику, за роз'ясненнями Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці, увільненому від виконання свої обов'язків за посадою, на час виконання державних або громадських обов'язків, які здійснюються ним у робочий час, підстав для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, як виплати, що компенсує втрату зарплати немає.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини