Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як покупцю ініціювати подання пояснень до РК, у яких передбачено зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг, якщо їх реєстрацію зупинено

8 листопада 2023, 13:20
218
0
Автор:
Реклама

Контролери пояснили у роз'ясненні із категорії 101.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua), яким чином покупець може ініціювати подання письмових пояснень та копій документів до розрахунків коригування, у яких передбачено зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг, у разі зупинення їх реєстрації.

Так, подання письмових пояснень та копій документів до розрахунків коригування, у яких передбачено зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, має право ініціювати отримувач/покупець, для чого:

- отримувач/покупець надсилає такі пояснення та копії документів постачальнику/продавцю через електронний кабінет в електронній формі з накладенням кваліфікованого електронного підпису;

- постачальник/продавець подає такі пояснення та копії документів з накладенням кваліфікованого електронного підпису до контролюючого органу;

- отримувачу/покупцю надходить в електронний кабінет інформація щодо дати подання пояснень та копій документів постачальником/продавцем і результату розгляду комісією регіонального рівня таких пояснень та копій документів.

Письмові пояснення та копії документів платник податку має право подати до контролюючого органу протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов'язання, відображеного в податковій накладній/розрахунку коригування.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Штрафи за податкові порушення в період воєнного стану: строки реєстрації податкових накладних».

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини