Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий порядок відкриття рахунків у Казначействі та посилення відповідальності – проєкт Мінфіну

17 листопада 2023, 17:00
2993
0
Автор:
Реклама

Мінфін оприлюднив проєкт свого наказу «Про внесення змін до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України». Проект передбачає викладення указаного Порядку в новій редакції.

Як зазначили у Мінфіні, положення проєкту наказу спрямовані на гармонізацію та оптимізацію процесів та переліку документів, що застосовуються під час відкриття / закриття рахунків клієнтів в органах Казначейства та їх подальшого розрахунково-касового обслуговування, у тому числі дистанційного, посилення відповідальності клієнтів та їх посадових осіб за інформаційну безпеку під час підключення та використання системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства - Казначейство».

Серед іншого, нова редакція Порядку пропонує клієнтам разом із карткою (тимчасовою карткою) зі зразками підписів та відбитка печатки подавати до органів Казначейства інформацію про кваліфіковані електронні підписи та кваліфіковану електронну печатку.

У разі ухвалення цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Потім у Державної казначейської служби буде тримісячний строк, щоб забезпечити переукладення з клієнтами договорів про здійснення розрахунково-касового обслуговування відповідно до вимог оновленого Порядку.

У разі неможливості в тримісячний строк переукладення договорів про здійснення розрахунково-касового обслуговування з клієнтами, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих, і не здійснюють свою діяльність у штатному режимі, переукладення таких договорів відбудеться протягом трьох місяців з дня припинення або скасування правового режиму воєнного стану в Україні.

Усі потрібні документи для бухгалтера - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, бухгалтерської аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

- Черговість бюджетних видатків: довідник станом на 14.09.2023

- Позбуваємося боргів у бюджетній установі: списуємо кредиторку

- Правила авансування для бюджетників під час війни: актуальний довідник

- Ремонт системи опалення в бюджетній установі коштом благодійних внесків

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини