Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено критерії для включення до переліку верифікованих експортерів

Реклама

Щоб захистити права аграріїв, які дотримуються законодавства щодо експорту та унеможливити зловживання і порушення законодавства під час експорту агропродукції ще 31 жовтня Кабмін змінив правила її експорту схваливши постанову «Про реалізацію експериментального проекту з верифікації суб'єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану» N 1132 від 31.10.2023 р. Днями Кабмін розширив критерії включення до переліку верифікованих експортерів сільськогосподарської продукції постановою «Про внесення змін до Порядку реалізації експериментального проекту з верифікації суб'єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану» № 1174 від 10.11.2023 р. На сайті Урядового порталу повідомили, що документом, зокрема:

- надається доступ до процедури верифікації підприємцям, які зареєстровані як платники ПДВ після 23 лютого 2022 р.;

- підприємцям, які в період з 23.02.2022 р. по 27.10.2023 р. включно здійснили експорт товарів чи товару, отримали не менше 40 млн грн валютної виручки, за якою був завершений валютний контроль, що підтверджено листом з банку;

- підприємцям, які не мають податкового боргу за платежем 21081000 «Пеня за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД»;

- підприємцям, щодо яких не складався акт ДПС про відсутність за місцем юридичної реєстрації при перевірці дотримання валютного законодавства.

Legal Friday від LIGA ZAKON - найвигідніша спецпропозиція року. Заповнюйте заявку та забронюйте знижку для професійних рішень для роботи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини