Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрацію ПН продавця зупинено: чи може покупець ініціювати подання письмових пояснень та копій документів для прийняття рішення про реєстрацію

20 листопада 2023, 13:55
341
0
Автор:
Реклама

Посадовці ДПС в роз'ясненні із категорії 101.18 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) пояснили, чи може покупець ініціювати подання письмових пояснень та копій документів для прийняття рішення про реєстрацію в ЄРПН податкових накладних продавця, якщо таку реєстрацію було зупинено?

Контролери відзначили, що платник податку, який склав податкову накладну/розрахунок коригування, реєстрацію яких було зупинено, для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації таких податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН може подати документи, зазначені у п. 5 Порядку № 520. Також нормою визначено, що подання письмових пояснень та копій документів до розрахунків коригування, у яких передбачено зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, має право ініціювати отримувач (покупець).

При цьому, фахівці підсумували: діючим законодавством не передбачено можливості покупцем ініціювати подання письмових пояснень та копій документів до податкових накладних продавця, реєстрацію яких було зупинено в ЄРПН

Радимо також ознайомитись зі статтею «Блокування податкових накладних у період воєнного стану: як подати документи на розблокування».

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов?язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини