Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відрядження скасовано: у який термін працівник має повернути аванс на відрядження

Реклама

Основним документом, який регулює відрядження працівників органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що повністю або частково фінансуються за рахунок бюджетних коштів, є Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Мінфіну № 59 від 13.03.1998 р. Проте інші підприємства та організації можуть використовувати Інструкцію № 59 як довідковий документ. Про це нагадали спеціалісти Головного управління ДПС в Івано-Франківській області.

Як відомо, перед від'їздом у відрядження роботодавець забезпечує відрядженого працівника авансом у межах суми, визначеної на оплату проїзду, найм житла і добові витрати (абз. 1п. 11 розд. II Інструкції № 59).

Проте трапляються ситуації, коли працівник отримав аванс на відрядження, але не виїхав. У такому випадку він повинен протягом 3 банківських днів з дня прийняття рішення про відміну поїздки повернути отримані кошти у встановленому законодавством порядку на відповідний рахунок підприємства або до каси підприємства, якщо аванс отримав готівкою (абз. 5 п. 11 розд. II Інструкції № 59).

Причому законодавством не передбачено інших строків для повернення коштів, отриманих як аванс на відрядження, навіть якщо воно не відбулось з поважних причин (в тому числі у разі хвороби працівника).

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини