Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Восени може з’явитися Міжнародний чоловічий день – депутати зареєстрували проєкт

22 листопада 2023, 17:05
338
0
Автор:
Реклама

Група народних депутатів зареєструвала у парламенті проєкт постанови ВРУ «Про встановлення в Україні Міжнародного чоловічого дня» (від 20.11.2023 р. № 10270). Ним передбачено встановити в Україні Міжнародний чоловічий день, який відзначати щорічно 19 листопада. А уряду хочуть доручити розробити і затвердити комплексний план заходів з відзначення на державному рівні Міжнародного чоловічого дня.

Преамбула постанови містить таке обґрунтування необхідності запровадження такого дня:

- з метою відзначення досягнення та внеску хлопців та чоловіків, зокрема за їхній внесок у розвиток нації, суспільства, громади, сім'ї, шлюбу та догляду за дітьми,

- враховуючи культурні, політичні та соціально-економічні досягнення чоловіків,

- визнаючи, що забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків визнано в усьому світі найважливішим чинником досягнення сталого розвитку, а також умовою побудови правової та демократичної держави, в якій гарантуються та забезпечуються права і свободи людини,

- беручи до уваги Державну стратегію забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків на період до 2030 року.

У пояснювальній записці до проєкту йдеться, що в Україні, як і в багатьох інших країнах, існують Міжнародний жіночий день і День прав людини, проте, для забезпечення повноцінної рівності статей, важливо встановити і Міжнародний чоловічий день. Встановлення Міжнародного чоловічого дня може бути важливим кроком у підтримці гендерної рівності. Воно показує, що суспільство визнає важливість прав та проблем чоловіків, а також їхній внесок у суспільство. Це може стимулювати позитивні зміни в уявленнях про стать і взаємини між статями.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини