Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підзвітним фінустановам подавати Звіт про підзвітні рахунки

Реклама

17 листопада 2023 року набрав чинності наказ Мінфіну «Про затвердження Порядку заповнення та подання фінансовими агентами звіту про підзвітні рахунки відповідно до багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки» № 516 від 25.09.2023 р.

Відтак фінансові агенти, які є підзвітними фінустановами для цілей Багатосторонньої угоди CRS та Загального стандарту звітності CRS, з 1 липня 2023 року будуть проводити комплексні перевірки та виявляти підзвітні рахунки. При цьому такі фінагенти щороку, до 1 липня, подаватимуть до ДПС звіт про підзвітні рахунки (далі - Звіт), який формується із застосуванням XML-схеми «CRS XML Schema (v2.0)», що розроблена Організацією економічного співробітництва та розвитку і використовується в процесі автоматичного обміну інформацією між компетентними органами.

Законотворці у Порядку виклали вимоги до форми та формату Звіту і визначили порядок його заповнення та подання до ДПС.

Так у Звіті має бути інформація про всі підзвітні рахунки за звітний період. Якщо ж підзвітна фінустанова у звітному році не має фінрахунків або після проведення належної комплексної перевірки не виявить жодного рахунку, який є підзвітним для цілей Багатосторонньої угоди CRS, то подаватиме до ДПС «нульовий» звіт.

Зауважимо, що перший звітний період розпочався 01 липня 2023 року та завершується 31 грудня 2023 року, а перший Звіт підзвітним фінустановам слід подати до 01 липня 2024 року.

В майбутньому звітним періодом буде попередній календарний рік.

ДПС принагідно звертає увагу підзвітних фінустанов про обов'язок стати на облік у ДПС.

Радимо ознайомитись з новиною «Відкориговано порядок ведення обліку підзвітних фінустанов»

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини