Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якою датою реєструється податкова накладна в ЄРПН після розблокування — ДПС

Реклама

При постачанні товарів/послуг продавець зобов'язаний вчасно скласти податкову накладну і зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН), а також надати покупцю за його вимогою, відповідно до п. 201.10 ПКУ. Датою та часом надання податкової накладної та/або розрахунку коригування (далі - ПН/РК) в електронному вигляді до контролюючого органу, є дата та час, зафіксовані у квитанції. Про це нагадали в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

ПН/РК, реєстрацію яких зупинено, реєструється у день настання, зокрема, події прийняття в установленому порядку та набрання чинності рішенням про реєстрацію ПН/РК (п. 19 Порядку ведення ЄРПН, затвердженого постановою КМУ № 1246 від 29.12.2010 р.).

Рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН набирає чинності в день прийняття відповідного рішення (п. 11 Порядку прийняття рішень про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН, затвердженого наказом Мінфіну № 520 від 12.12.2019 р.).

Таким чином, після прийняття в установленому порядку та набрання чинності рішенням про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН, вони реєструється в ЄРПН тією датою, за якою ПН/РК було надіслано до ДПС з метою реєстрації в ЄРПН, що зафіксовано у квитанції.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини