Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Використання паперових декларацій для ввезення гуманітарки продовжили до 1 квітня 2024 року

24 листопада 2023, 11:55
469
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 20 листопада 2023 року № 1216 продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня наступного року. Це дасть змогу організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами. У той же час, з 1 грудня цього року отримувачі можуть вже почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги. Тобто подавати декларацію онлайн з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

У Мінсоцполітики наголосили, що з 1 грудня у отримувача немає обов'язку користуватись лише паперовим чи цифровим механізмом. Тобто організація може використовувати будь-який варіант, що потім буде відображено у звітності. А з 1 листопада по 1 грудня триває тестування цифрової платформи для ввезення та обліку гуманітарної допомоги.

У Порядку списання товарів (предметів) гуманітарної допомоги, які мають певний термін експлуатації, передбачили, що рішення про дострокове списання основних засобів приймається юридичною особою, на балансі якої перебуває така гуманітарна допомога, у разі прийняття нею рішення про знищення та/або утилізацію неякісних або непридатних до споживання товарів (предметів) гуманітарної допомоги. Отримувач відображає інформацію про дострокове списання основних засобів у звіті про наявність і розподіл гуманітарної допомоги. До звіту можуть додаватися електронні копії оригіналів паперових документів (фотокопії), що підтверджують дострокове списання основних засобів.

Змін зазнало також Положення про автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини