Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Блокада українсько-польського кордону триває – заблокувати можуть навіть гуманітарку

28 листопада 2023, 14:05
623
0
Автор:
Реклама

Польські протестувальники з понеділка розпочали цілодобову блокаду пункту пропуску “Медика-Шегині”, яка триватиме до 3 січня, й не виключають повної блокади кордону навіть на пропуск гуманітарної допомоги. Про це заявив представник протестувальників Роман Кодрув, передає Укрінформ. За його словами, протест на цьому пункті пропуску з понеділка, 27 листопада, буде цілодобовий і триватиме до 3 січня.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Представник протестувальників зауважив, що щогодини вони пропускатимуть по дві вантажівки. Водночас він не виключив повну блокаду кордону. Кондрув зазначив, що з українського боку кордону звучать голоси про те, що польські протестувальники блокують проїзд гуманітарної допомоги для України. Він назвав це неправдою, але не виключив, що якщо такі звинувачення продовжаться, то протестувальники дійсно не пропускатимуть жодних вантажівок.

Польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог - повернення практики дозволів для українських перевізників. Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею та Україною: «Дорогуськ - Ягодин», «Корчова - Краківець», «Гребенне - Рава-Руська». На кордоні утворилися черги з українських вантажівок по кількадесят кілометрів. 23 листопада польські аграрії долучилися до протесту місцевих перевізників і, висуваючи свої вимоги, розпочали блокаду руху вантажного транспорту на пункті пропуску «Медика - Шегині» поблизу Перемишля.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини