Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи мають право ФОПи - іноземці або особи без громадянства перебувати на єдиному податку

29 листопада 2023, 12:45
528
0
Автор:
Реклама

Фахівці ГУ ДПС у Харківській області нагадали: у разі якщо державу, в якій фізособа має центр життєвих інтересів, не можна визначити, або якщо фізособа не має місця постійного проживання у жодній з держав, вона вважається резидентом, якщо перебуває в Україні не менше 183 днів (включаючи день приїзду та від'їзду) протягом періоду або періодів податкового року.

Для цілей пп. 14.1.213 ПКУ не вважається достатньою умовою визначення місця знаходження центру життєвих інтересів фізособи набуття особою статусу електронного резидента (е-резидента).

Згідно із п. 291.3 ПКУ ФОП може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим гл. 1 розд. XIV ПКУ, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному гл. 1 розд. XIV ПКУ.

Враховуючи вищезазначене, фізособи - іноземці або особи без громадянства, які зареєстровані суб'єктами господарської діяльності, можуть обрати спрощену систему оподаткування, якщо вони відповідають сукупності критеріїв, що передбачені гл. 1 розд.1 XIV ПКУ.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Іноземець - приватний підприємець: чи сплачувати ЄСВ?»

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини