Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Польський бізнес теж має збитки від блокади кордону, переговори тривають – Мінагрополітики

29 листопада 2023, 14:55
164
0
Автор:
Реклама

Польське бізнес-середовище також має збитки від ситуації, створеної на українсько-польському кордоні, й більшість тамтешніх перевізників протест не підтримують. Це констатував заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Ситуація складна, основні пункти пропуску з Польщею далі заблоковані. Перемовини тривають вже третій тиждень. Залежно від пункту пропуску на кордоні з Польщею застрягло від 500 до 2000 вантажівок. Але Дмитрасевич закликав все-таки дати простір для перемовин: "Переговори ведуться щодня. По суті, щогодини шукаються точки дотику. Очікуємо на позитивні результати перемовин".

Заступник глави Мінагро також повідомив, що український транзит через Словаччину, Угорщину та Румунію нині відбувається, хоча це значно довше логістичне плече. "Дійсно, альтернативні шляхи наші експортери, перевізники завжди знайдуть. Тут питання вартості", - додав Дмитрасевич.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини