Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строк сплати ЄП для мобілізованого ФОПа після демобілізації

29 листопада 2023, 16:30
196
0
Автор:
Реклама

Посадовці ДПС в роз'ясненні із категорії 107.01.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) відповіли на питання щодо строку сплатити ЄП мобілізованим ФОПом - платником ЄП першої - третьої груп, після демобілізації.

Контролери вказали, що обов'язок настає протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні. При цьому у разі недотримання такого терміну у зв'язку з наслідками його безпосередньої участі у воєнних діях - протягом одного місяця з дня закінчення дії наслідків, які унеможливили виконання обов'язку щодо сплати податку.

Водночас, ФОПи - платники єдиного податку, призвані на військову службу під час мобілізації або залучені до виконання обов'язків щодо мобілізації за посадами, передбаченими штатами воєнного часу, визначеного Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» № 3543-XII від 21.10.1993 р., на весь період їх військової служби звільняються, від обов'язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з єдиного податку. Таке звільнення можливе на підставі заяви самозайнятої особи та копії військового квитка або копії іншого документа, виданого відповідним держорганом, із зазначенням даних про призов такої особи на військову службу під час мобілізації, які подаються до ДПС за місцем податкової реєстрації самозайнятої особи протягом 10 днів після її демобілізації.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Військова служба за контрактом і підприємницька діяльність: чи можна поєднувати».

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини