Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Борг з плати за землю погашено внаслідок подання уточнюючої декларації: чи буде відповідальність

30 листопада 2023, 16:35
386
0
Автор:
Реклама

Посадовці ДПС в роз'ясненні із категорії 111.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) відповіли на питаннящодо нараховання штрафних санкцій та пені за порушення строків сплати податкових зобов'язань з плати за землю, якщо погашення податкового боргу відбулося внаслідок подання уточнюючої декларації щодо зменшення сум раніше нарахованих зобов'язань відповідно норм п.п. 69.14 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Контролери відзначили: до платників плати за землю, які надаватимуть до ДПС уточнюючі податкові декларації за звітні (податкові) періоди, що припадають на період дії воєнного стану, з метою зменшення відповідно до п.п. 69.14 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ податкових зобов'язань з плати за землю (земельного податку та/або орендної плати), не застосовується відповідальність у вигляді штрафних санкцій (п. 124.1 ПКУ) та пені (п. 129.9 ПКУ).

Радимо також ознайомитись зі статтею «Оновлення земельної звітності».

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини