Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надано приміщення для потреб ЗСУ: що з податком на нерухомість

Реклама

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачують згідно з пп. 266.1.1 ПКУ фізичні та юрособи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Тож об'єктом оподаткування податком є об'єкт житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі його частка (пп. 266.2.1 ПКУ).

Починаючи з 01 січня 2023 року за такі об'єкти, що перебувають, у власності юросіб, що розташовані на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих рф територіях України, які включені до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф (затверджений наказом Мінреінтеграції «Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» № 309 від 22.12.2022 р.), податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не нараховується та не сплачується за період з першого числа місяця, в якому було визначено щодо них дату початку активних бойових дій або тимчасової окупації, до останнього числа місяця, у якому завершено бойові дії або тимчасову окупацію на відповідній території.

У Головному управлінні ДПС у Тернопільській області уточнили: ПКУ не містить норм щодо припинення юрособами виконання податкових зобов'язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нарахованого за об'єкти нерухомості, розташовані на територіях, де не велися бойові дії (не були окупованими), які в період дії воєнного стану в Україні виділялися тимчасово для потреб ЗСУ чи військових адміністрацій.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини