Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як вплине на бізнес обмін ДПС інформацією з іноземними органами

5 грудня 2023, 13:30
170
0
Автор:
Реклама

У період глобалізації міжнародний обмін податковою інформацією набуває особливої актуальності, враховуючи сучасні тенденції впровадження повного комплексу рекомендацій ОЕСР, імплементацію Плану BEPS. Метою такого обміну є забезпечення дотримання платниками податків єдиних прозорих податкових правил для запобігання ухиленню від сплати податків транснаціональним бізнесом.

При відпрацюванні питань трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування обмін податковою інформацією з компетентними органами зарубіжних країн є важливим і дієвим інструментом захисту економічних інтересів держави та засобом блокування подвійного чи дискримінаційного оподаткування.

Переважна більшість спеціальних запитів про отримання податкової інформації скеровується до компетентних органів: Республіки Кіпр - 32%, Швейцарії - 18%, Великобританії - 9%, Німеччини та Люксембургу - по 7 %, Нідерландів, Італії та Іспанії - по 5%, інших країн - 12%.

Аналіз отриманої інформації за результатами такого обміну - інструмент для підтвердження або спростування наявності ризиків у платників податків при дотриманні ними вимог податкового законодавства, кажуть у ДПС.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини