Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому держава надасть до 100,5 тис. грн фіндопомоги на відкриття бізнесу — Мінсоцполітики

Реклама

Для родин, що втратили житло, роботу, заощадження, критично важливим є повернення до економічно незалежного життя. Мінсоцполітики працює над тим, аби забезпечити максимально ефективну підтримку осіб і родин, які опинились у складних життєвих обставинах. З цією метою у 2023 р. Міністерство перезапустило розроблену раніше програму «Рука допомоги», що спрямована на допомогу малозабезпеченим особам у відкритті власної справи.

Програма дає можливість непрацюючим працездатним особам з числа членів малозабезпеченої сім'ї отримати одноразову безвідсоткову поворотну допомогу у розмірі до 100,5 тис. грн для відкриття чи розвитку власного бізнесу.

Фінансову допомогу надаватимуть на придбання обладнання та матеріалів, необхідних для розвитку власної справи. Тож людина зможе отримати безвідсотковий кредит від держави строком на 3 роки для започаткування власної справи.

За програмою «Рука допомоги» повертати кредит доведеться:

  • після закінчення трирічного строку з дати її отримання, однією сумою (протягом 30 календарних днів);

  • достроково, частинами відповідно до графіка, погодженого Центром зайнятості.

Важливо, що сума фіндопомоги до повернення зменшуватиметься на суму сплачених податків, зборів і ЄСВ. Причому фіндопомогу не доведеться повертати, якщо підприємець завдяки їй:

  • сплатить податки, збори і ЄСВ в сумі, що перевищує суму наданої допомоги;

  • у перший рік з дати отримання допомоги, за направленням Центру зайнятості, працевлаштує не менше 2-х осіб із малозабезпечених сімей строком не менше, ніж на два роки.

Для отримання такого кредиту людина, яка має бажання розпочати підприємницьку діяльність, має звернутися до найближчого Центру зайнятості і подати документи до створеної при Центрі зайнятості Комісії з питань надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім'ї. А саме:

  • заяву про надання фінансової допомоги;

  • бізнес-план;

  • довідку про несудимість.

У Мінсоцполітики роз'яснили: Комісія має розглянути документи і, після засідання, надіслати претенденту на фінансову допомогу письмове повідомлення про прийняте рішення. Якщо рішення позитивне, то людина повинна створити юрособу чи зареєструватися як ФОП протягом 30 календарних днів з дати отримання такого повідомлення.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини