Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Блокування рахунків, арешт майна, обмеження виїзду за кордон – чим загрожує несплата ЄСВ

7 грудня 2023, 09:55
557
0
Автор:
Реклама

Єдиний внесок сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання звітності, що містить інформацію щодо сум нарахованого єдиного внеску за останній звітний період.

Сума єдиного внеску, своєчасно не сплачена, є недоїмкою. Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів. Контролюючі органи надсилають (вручають) платникам вимогу про сплату боргу (недоїмки). Вимога про сплату боргу (недоїмки), крім загальних реквізитів, містить відомості про розмір боргу, у тому числі суми недоїмки, штрафів і пені, обов'язок погасити борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк. Протягом 10 календарних днів із дня одержання вимоги про сплату боргу (недоїмки) платник зобов'язаний сплатити зазначені у вимозі суми недоїмки, штрафів і пені.

Якщо платник не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки, не узгодив вимогу з податковим органом шляхом оскарження в адміністративному чи судовому порядку, після спливу останнього дня відповідного строку така вимога вважається узгодженою (набирає чинності).

При ухиленні від сплати єдиного внеску матеріали направляються до підрозділу Державної виконавчої служби для примусового виконання, що в результаті призводить до блокування рахунків, в т.ч. карткових, арешт майна, обмеження виїзду за кордон посадових осіб боржників чи самих фізичних осіб - підприємців боржників. Про це нагадало Головне управління ДПС у Тернопільській області.

Шукаєш роз?яснення законодавчих норм для бухгалтерського обліку? Спробуй LIGA360. З будь-якого НПА можна перейти на пов?язані документи, як-то статті, роз?яснення держорганів, чи інші закони. Обирай вигідний тариф прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини