Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вартість харчування, включена до проїзних документів: чи зараховується до витрат на відрядження

7 грудня 2023, 15:05
1383
0
Автор:
Реклама

Посадовці ГУ ДПС у Тернопільській області нагадали: витрати на харчування, вартість якого включена до проїзних документів, оплачуються відрядженим працівником за рахунок добових витрат.

Якщо вартість харчування працівника відрядженого в межах України або закордон включається до проїзних документів без визначення конкретної суми, добові витрати відшкодовуються в розмірах, що визначаються у відсотках сум добових витрат для України згідно з додатком 1 до Постанови № 98, зокрема:

  • 80% - при одноразовому;

  • 55% - дворазовому;

Враховуючи викладене, витрати, понесені працівником роботодавця, що не фінансуються з бюджету, під час його відрядження у межах України або за кордон, на харчування (їжа, чай), вартість якого включена до проїзного документу, відносяться до складу добових витрат, розмір яких визначено пп. 170.9.1 ПКУ, та не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого працівника.

Разом з тим, якщо юрособа повністю або частково фінансується за рахунок бюджетних коштів, то витрати, понесені працівником такого роботодавця, під час відрядження у межах України або за кордон, на харчування (їжа, чай), вартість якого включена до проїзного документу, відносяться до складу добових витрат, розмір яких встановлено Постановою № 98, і не є об'єктом оподаткування ПДФО.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Підзвітні кошти: коли складання звіту (не)обов'язкове».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини