Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС зобов’яже продавців встановити мінімальну кількість POS-терміналів

Реклама

Продавці зобов'язані надати покупцям можливість розраховуватися платіжними картками згідно з Постановою КМУ «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» № 894 від 29.07.2022 р.

Для того, щоб уникнути черг серед покупців та пришвидшити процес здійснення покупки товарів за допомогою електронних платіжних засобів, законотворці пропонують встановити співвідношення мінімальної кількості місць проведення розрахунків, де торговці будуть зобов'язані забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані товари або надані послуги, до загальної кількості місць розрахунків у господарській одиниці (за допомогою електронних платіжних засобів, платіжних застосунків, платіжних пристроїв).

З цією метою розроблений і оприлюднений на сайті ДПС відповідний проєкт Постанови Кабміну «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 р. № 894», яким пропонується обмежити дію норм Постанови № 894 у сфері оптової торгівлі, а також встановити співвідношення мінімальної кількості місць проведення безготівкових розрахунків до загальної кількості місць розрахунків у господарській одиниці.

Автори законопроєкту хочуть зобов'язати торговців, які на господарській одиниці мають 2 каси, на одній з них встановити POS-термінал (не менше 50% від загальної кількості місць проведення розрахунків). Водночас, якщо торговець має більше двох місць для здійснення розрахунків на одній господарській одиниці, то POS-терміналами потрібно буде забезпечити не менше, ніж дві третіх від загальної кількості кас.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини