Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Придбали електронні квитки для відрядження — підтверджуйте витрати

Реклама

Підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, згідно з ч. 1 ст. 9 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16 липня 1999 року № 996-XIV.

Причому згідно з п. 12 розд. ІІ «Порядок відрядження в межах України», п. 11 розд. ІIІ «Порядок відрядження за кордон» Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.1998 № 59, щоб використати електронний авіаквиток як підставу для відшкодування витрат на його придбання слід зібрати пакет документів:

  • оригінал розрахункового або платіжного документа, що підтвердить здійснення розрахункової операції у готівковій чи безготівковій формі (платіжне доручення, розрахунковий чек, касовий чек, розрахункова квитанція, виписка з карткового рахунку, квитанція до прибуткового касового ордера);

  • роздруковану на папері частину електронного авіаквитка із вказаним маршрутом;

  • оригінали відривної частини посадкових талонів пасажира або роздрукований електронний посадковий талон, отриманий при онлайн-реєстрації на авіарейс.

Водночас підставою для відшкодування витрат на придбання електронного проїзного документа на поїзд є роздрукований на папері посадочний документ (у разі перевезення багажу - перевізний документ; у разі окремого замовлення послуги - документ на послуги з користування комплектом постільних речей, резервування місць тощо).

Разом з тим квиток на автобус, придбаний через Інтернет і роздрукований на папері, також дає право на відшкодування витрат на його придбання.

Головне управління ДПС в Житомирській області повідомляє: Інструкція є обов'язковою для органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що повністю або частково фінансуються за рахунок бюджетних коштів. Інші підприємства та організації даний документ можуть використовувати як довідковий.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини