Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати проголосували за штрафи для громадян і бізнесу за порушення комендантської години

11 грудня 2023, 09:35
1843
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт, який передбачає запровадження штрафів за порушення комендантської години. «За» проголосували 233 депутати. Йдеться про зареєстрований групою народних депутатів проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану» (від 27.10.2023 р. № 10195), про який ми вже розповідали.

Нагадаємо, що законопроект передбачає доповнення КпАП новою ст. 210-2, установивши адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години (заборони перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень), та порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану. Поряд з цим, змінами до ст.262 КпАП передбачається надати право органам поліції провадити адміністративне затримання щодо порушників комендантської години.

У законопроєкті також передбачається наділення військових адміністрацій повноваженнями із встановлення на відповідній території режиму роботи суб'єктів господарювання.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини