Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відряджений працівник скористався послугами ФОП: чи відображати компенсацію в додатку 4ДФ

11 грудня 2023, 16:40
469
0
Автор:
Реклама

Підприємство за наявності підтвердних документів відшкодовує в межах граничних сум витрат на найм житлового приміщення, затверджених Постановою № 98, витрати відрядженим працівникам на найм житла на одну людину в готелі тощо за кожну добу такого проживання. При цьому враховують включені до рахунків за проживання витрати на користування телефоном (крім витрат на службові телефонні розмови), холодильником, телевізором та інших витрат. Про це зазначили фахівці ГУ ДПС в Одеській області в черговому роз'ясненні.

Відряджений працівник отримує від ФОПа, який надавав послуги з найму житла та переїзду, копію документа, що підтверджує його держреєстрацію відповідно до закону як суб'єкта підприємницької діяльності.

Проте, за словами контролерів, оскільки юрособа лише компенсує витрати працівника на відрядження, то відображати в додатку 4ДФ сплату працівником коштів за надані під час відрядження ФОПом послуги така юрособа не зобов'язана.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Відрядження за кордон у воєнний час: організаційні моменти».

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини