Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність за неповернення протягом трьох днів авансу на скасоване відрядження

13 грудня 2023, 10:05
266
0
Автор:
Реклама

Пунктом 11 розд. ІІ Інструкції № 59 встановлено, що відряджений працівник перед від'їздом у відрядження забезпечується авансом у межах суми, визначеної на оплату проїзду, найм житлового приміщення і добові витрати.

Якщо працівник отримав аванс на відрядження і не виїхав, то він повинен протягом трьох банківських днів з дня прийняття рішення про відміну поїздки повернути зазначені кошти у встановленому законодавством порядку на відповідний рахунок підприємства (або до каси підприємства у разі отримання авансу готівкою).

Водночас, у разі неповернення працівником у встановлені законодавством строки авансу на відрядження, яке було скасовано, сума коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, включається до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого працівника згідно з пп. 164.2.11 ПКУ. Сума відповідних коштів обчислюється відповідно до п. 170.9 ПКУ.

Нормами п. 170.9 ПКУ визначено порядок оподаткування суми надміру витрачених коштів/електронних грошей, отриманих платником податку на відрядження або під звіт, не повернутої у встановлений строк. На цьому наголосили фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини