Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищення у 2024 році посадових окладів працівників бюджетної сфери – що планує Кабмін

13 грудня 2023, 12:35
82495
0
Автор:
Реклама

Посадові оклади (тарифні ставки) на основі Єдиної тарифної сітки з 1 січня 2024 р. будуть розраховувати, виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду - 3 195 гривень, з 1 квітня 2024 р. - 3 600 гривень. Відповідні правила мають закласти у примітку 1 до додатка 1 до Постанови №1298.

Про це йдеться у проекті постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» щодо підвищення з 1 січня 2024 року посадових окладів (тарифних ставок) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, оприлюдненому на сайті СПО профспілок.

Відповідно керівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери потрібно буде забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, які отримують заробітну плату на рівні мінімальної у межах фонду оплати праці, шляхом встановлення доплат, надбавок, премій з урахуванням складності, відповідальності та умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Також передбачено рекомендувати органам місцевого самоврядування вжити заходів щодо приведення власних нормативно-правових актів з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність із цією постановою.

Ця постанова повинна буде набрати чинності з дня її опублікування та буде застосовуватися з 1 січня 2024 року.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- Готуємося до індексації-2024: що слід урахувати

- Вахтовий метод: оплата праці, оподаткування, звітність

- Знаходимо КЕКВ для бюджетних витрат: огляд актуальних ситуацій

- Оплата тимчасової непрацездатності після звільнення працівника з військової служби: що врахувати роботодавцю

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини