Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які обмеження на роботу за сумісництвом для освітян — Мінекономіки

Реклама

Мінекономіки у листі від 20.01.2023 р. N 4706-05/2663-07 до Львівської профспілки працівників освіти роз'яснило особливості роботи за сумісництвом для освітян.

Спеціалісти повідомили, що на разі законодавство про працю прямо не обмежує право на роботу за сумісництвом для керівників закладів освіти, їх заступників, завгоспів або керівників структурних підрозділів.

Проте, нагадали, що досі чинні обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, встановлені Законом України "Про запобігання корупції" від 14.10.2014 р. № 1700-VII. Однак вони стосуються лише осіб, перелічених у п. 1 ч. 1 ст. 3 цього Закону.

Заразом у листі зазначили, що роз'яснення, консультації з питань етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів у діяльності держслужбовців, а також про застосування інших положень Закону № 1700-VII надає НАЗК. Водночас саме МОН є головним органом виконавчої влади і реалізує держполітику у сфері освіти (п. 1 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014 № 630).

LIGA360 для органів влади - зручний інструмент для роботи держслужбовців, юристів, бухгалтерів та інших фахівців. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини