Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня запрацює земельний ринок для юридичних осіб, як і планувалось

15 грудня 2023, 08:25
2670
0
Автор:
Реклама

Змін до другого етапу земельної реформи не буде. З 1 січня запрацює земельний ринок для юридичних осіб як і планувалось. На цьому наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський: “З нового року у нас новий етап земельної реформи. Ніяких змін ми не плануємо. Це означає, що з нового року землю можуть купувати юридичні особи”.

Він заявив, що війна спонукає навпаки пришвидшувати реформи, а не сповільнювати. “Маємо рухатись в сторону лібералізації, а не жорсткого регулювання. Тому що війна - це причина навпаки рухатись швидше з реформами. В першу чергу ми маємо самі дбати про себе. Бізнес сентиментами не керується. У нас мають бути зручні правила, не гірші ніж в країнах, де готові вкладати гроші”, - підкреслив міністр.

Заступник міністра Маркіян Дмитрасевич зауважив, що українське аграрне законодавство зараз проходить важливий етап адаптації до європейських норм. І бізнесу також варто ретельно готуватись до конкуренції на європейському ринку. Зазначивши, що для українського аграрного сектору членство в ЄС - це багато можливостей, а також певні виклики. Він наголосив, на необхідності вже враховувати норми ЄС в плануванні діяльності аграрних підприємств.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Читайте також:

- Оновлення земельної звітності

- Рада затвердила нову НГО, а договір про оренду землі не переукладено - що врахувати під час сплати земельного податку

- Чим лізинг істотно відрізняється від оренди

- Земділянку розташовано за межами населеного пункту, де ведуться бойові дії: чи поширюється на неї пільга з плати за землю

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини