Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НДІ Мінінфраструктури оприлюднило Базові норми витрат палива

14 грудня 2023, 11:40
4623
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали, що Норми №43 щодо витрат палива не діють із 2 листопада. І оскільки загальнодержавних норм витрат немає, у підприємств є свобода вибору, що саме вважати за норму. Тож суб'єктам господарювання варто зафіксувати власним наказом своє рішення. Допомогти в цьому можуть оприлюднені ДП «ДержавтотрансНДІпроект»:

- Методичні рекомендації з нормування витрат палива, електричної енергії, мастильних, інших експлуатаційних матеріалів автомобілями та технікою

- Базові норми витрат (доповнення до Методичних рекомендацій)

Або ж можна замовити у цьому держпідприємстві розроблення тимчасової індивідуальної базової лінійної норми витрати палива. ДП є фаховим інститутом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у галузі автомобільного транспорту.

Методичні рекомендації (перша редакція від 17.11.2023) були розроблені Державним підприємством «Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут» на основі Норм №43 та на їх заміну.

До першої редакції Базових норм включені постійні норми останньої редакції Норм №43 та нові норми для 169 моделей (модифікацій) автомобілів, що пройшли апробацію. Наведено базові норми для легкових автомобілів, автобусів, вантажних бортових автомобілів, тягачів, самоскидів, автомобілів-фургонів та вантажопасажирських автомобілів. Також у Базових нормах - норми витрат палива для спеціальних і спеціалізованих автомобілів (як для тих, які виконують спеціальні роботи під час стоянки, так і для тих, які виконують спеціальні роботи під час руху), нормативи витрат мастильних матеріалів та базові норми витрат палива автономними (незалежними) обігрівачами.

Звісно, Методрекомендації та Базові норми не є обов'язковими для використання підприємствами, адже це не нормативно-правовий акт, виданий уповноваженим органом влади. Це лише орієнтири і чи звертати на них увагу - власна справа кожної юридичної особи.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- Про транспорт на підприємстві необхідно повідомити ТЦК до 20 грудня

- Чи можливе дострокове списання автомобільних шин: бюджетний облік

- ФОП орендує авто у ФОПа: коли потрібне нотаріальне посвідчення договору оренди

- Орендодавцеві повертають авто з відшкодуванням використаного пального - чи потрібна ліцензія на роздрібну торгівлю пальним?

- Придбання пального для комітента зобов'язує мати ліцензію та "акцизну" реєстрацію: ВС став на бік ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини