Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яку податкову звітність подають до ДПС волонтери

Реклама

Правила оподаткування доходу волонтерів визначено у пп.165.1.54 ПКУ.

Тому, на загальний місячний оподатковуваний дохід не впливає сума благодійної допомоги, отриманої благодійниками - фізособами з Реєстру волонтерів, для надання на користь осіб, зі списку у пп. «а» та «в» пп. 165.1.54 ПКУ.

Йдеться про допомогу, яку волонтери отримали:

  • у звітному податковому році, що передує року внесення фізособи до Реєстру волонтерів;

  • у звітному податковому році, в якому фізособу внесено до Реєстру волонтерів;

  • у звітних податкових роках, наступних після року внесення фізособи до Реєстру волонтерів, але не пізніше 31 грудня року, наступного за роком, в якому завершено проведення антитерористичної операції та/або припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан в Україні, та/або завершено здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф.

Отже, волонтер повинен бути зареєстрованим у Реєстрі волонтерів згідно Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» від 05.07.2012 р. № 5073-VI, щоб не сплачувати податки із зібраних на благодійність коштів.

Водночас податківці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області нагадали: благодійник - фізособа, яка внесена до Реєстру волонтерів, повинна подати контролерам Декларацію про майновий стан і доходи, якщо на її рахунок, призначений для благодійності, надходять кошти не від податкових агентів.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини