Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено зміни до Плану рахунків бухобліку в держсекторі

14 грудня 2023, 15:50
2067
0
Автор:
Реклама

Мінфін затвердив Зміни до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі.

Зокрема, у Плані рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженому Наказом № 1203, субрахунок 601 «Довгострокові зобов'язання розпорядників бюджетних коштів» доповнено новим субрахунком 6017 Інші довгострокові зобов'язання.

Субрахунок 602 «Довгострокові зобов'язання державних цільових фондів» доповнено субрахунком 6027 Інші довгострокові зобов'язання, а рахунок 97 «Рахунки для обліку коштів та розрахунків, отриманих» класу 9 «Позабалансові та управлінські рахунки бюджетів та державних цільових фондів» розділу 2 «Позабалансові рахунки» доповнено новими субрахунками:

  • 975 Рахунки для обліку коштів та розрахунків місцевих бюджетів, отриманих

  • 9751 Рахунок для обліку коштів місцевих бюджетів, отриманих

  • 9752 Розрахунки за коштами місцевих бюджетів, отримані

  • 9753 Рахунок для обліку курсової різниці за коштами місцевих бюджетів.

Зміни також внесено до Порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженому Наказом № 1219, Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов'язаннями розпорядниками бюджетних коштів та державними цільовими фондами, Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з виконання державного бюджету, та Типової кореспонденції субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з виконання місцевого бюджету.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Мінфін підлатав Інструкцію № 291 і Спрощений план рахунків».

Як державним службовцям зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини