Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові ознаки доходів фізосіб та зміни у Порядок заповнення Податкового розрахунку – плани Мінфіну

15 грудня 2023, 09:25
1027
0
Автор:
Реклама

Міністерство фінансів України оприлюднило проєкту свого наказу «Про затвердження Змін до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску».

Проєкт наказу передбачає внесення редакційних змін до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі - Порядок) та внесення змін у розділ «Довідник ознак доходів фізичних осіб» додатка 2 до цього Порядку щодо введення нових ознак доходів фізичних осіб 210, 211 та редакційних правок щодо ознак доходів фізичних осіб 111, 112, 156, 189, 193 відповідно до чинних норм податкового законодавства.

Новими ознаками доходу стануть:

- 210 - Сума допомоги по частковому безробіттю відповідно до статті 47 Закону України «Про зайнятість населення» (підпункт 165.1.1 ПКУ);

- 211 - Сума доходу, отриманого як компенсація за пошкоджений / знищений об'єкт нерухомого майна відповідно до Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України» (підпункт 165.1.66 ПКУ).

У разі ухвалення цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Нові ознаки доходу будуть застосовуватися з 1 січня 2024 року.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

- Матеріальна допомога працівникам і подарунки: за яких умов сплачувати ПДФО та ВЗ

- Зміни у "відряджувальних" процедурах

- Вихідна допомога працівнику: підстави нарахування та умови виплати

- Допомога працівнику на лікування: бухгалтерський облік й оподаткування

- Разова матеріальна допомога працівнику: умови надання та податкові наслідки

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини