Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як знятися з податкового обліку ФОПу, місцем проживання якого є тимчасово окупована рф територія — ДПС

Реклама

Відповідно до пп. 1 п. 11.18 розд. ХІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588 податківці знімають ФОПа з обліку спираючись на відомості з Єдиного держреєстру юросіб, ФОПів та громадських формувань про держреєстрацію припинення підприємницької діяльності такого ФОПа.

При цьому держреєстрація припинення підприємництва фізособи не знімає з неї зобов'язань, що виникли під час ведення підприємницької діяльності, та не змінює строків і порядків їх виконання (пп. 4 п. 11.18 розд. ХІ Порядку № 1588).

Так, згідно з пп. 26.8 п. 26 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, після держреєстрації припинення підприємництва ФОПа, податковою адресою якого є тимчасово окупована територія, погасити борги перед бюджетом та подати податкову звітність, він зможе за місцем перебування. Для цього слід попередньо звернутися до податківців і документально підтвердити особу та місце перебування.

Отже, фізособа має провести остаточні розрахунки з податків від ведення підприємництва і подати декларацію за останній базовий податковий період. У декларації варто відобразити лише доходи від проведення підприємницької діяльності.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.07 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини