Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 20 грудня підприємства повинні подати до ТЦК та СП дані про свій автотранспорт

18 грудня 2023, 10:00
2716
0
Автор:
Реклама

Згідно з ч. 2 ст. 6 Закону про мобілізацію порядок виконання військово-транспортного обов'язку визначається Кабінетом Міністрів України. Урядом затверджено Положення №1921, яке стосується підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, і громадян - власників транспортних засобів.

Отже, п. 15 Положення №1921 встановлює правила та строки подання інформації про автотранспорт юридичних осіб. А саме - керівники підприємств та інших юросіб повинні подавати територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (які багато хто досі кличе за звичкою військовим комісаріатам) щороку до 20 червня та 20 грудня інформацію про:

- наявність транспортних засобів і техніки;

- технічний стан транспорту;

- громадян, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях на таких транспортних засобах і техніці.

Інформацію подають за формою «Відомість про наявність і технічний стан транспортних засобів і техніки, а також про громадян, які працюють на підприємстві, в установі та організації на таких транспортних засобах і техніці, станом на __ ________ 20_ р.», наведеною у Додатку 1 до Положення №1921.

Зверніть увагу, що керівники юридичних осіб, які не подають вчасно до ТЦК та СП інформацію про автомобілі своїх підприємств або установ, підлягають адміністративній відповідальності за ст. 210-1 КпАП, якою встановлено штраф під час особливого періоду від 5100 гривень до 8500 гривень.

Водночас, громадяни - власники автотранспорту (зокрема і ті, що зареєстровані зараз як ФОПи) наразі не зобов'язані повідомляти ТЦК та СП про наявні в них автомобілі.

Детальніше читайте у нашому матеріалі «Підприємства та установи повинні подавати до ТЦК та СП дані про автомобілі та водіїв».

Надаємо новорічні знижки до 40% - на професійні рішення LIGA360. Отримайте корисні інструменти для бізнесу, юристів, бухгалтерів та HR-менеджерів за вигідними цінами.

Читайте також:

- Бухоблік вилученого (відчуженого) майна на користь ЗСУ: з'явилися методрекомендації

- Чи можливе дострокове списання автомобільних шин: бюджетний облік

- Чи можна відкоригувати податок на прибуток за операціями з безоплатного передання товарів на користь ЗСУ?

- Військовий облік жінок із 1 жовтня 2023 року: про що слід знати роботодавцю

- Благодійна допомога для волонтера: що змінює Закон № 3219 в оподаткуванні з 1 серпня 2023 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини