Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінювати план – графік проведення планових перевірок на 2024 рік можуть щомісячно — ДПС

Реклама

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок» від 09.11.2023 р. № 3453-IX дещо доповнив ПКУ. Відтак, згідно з пп. 69.352 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ, вносити зміни до плану-графіка можна щомісячно враховуючи форс-мажорні обставини, перелічені у пп. 69.21 ПКУ.

При цьому оновлений план-графік публікуватимуть на офіційному веб-сайті ДПС, не пізніше останнього числа місяця, в якому таке оновлення затвердять.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Важливо, що документальну перевірку платників, яких включено до оновленого плану-графіка на 2024 рік згідно з пп. 4 і 5 п. 69.352 ПКУ (нерезидентів та інших платників, які відповідають хоча б одному з визначених критеріїв), податківці зможуть розпочати лише через два місяці з дня оприлюднення такого оновлення.

Водночас розпочати планову документальну перевірку виробників та продавців підакцизної продукції, організаторів проведення азартних ігор та платників, що надають фінансові, платіжні послуги, контролерам дозволено вже через 30 календарних днів, після оприлюднення оновленого плану.

При цьому спеціалісти Головного управління ДПС у Київській області уточнили, що за 10 днів до початку перевірки податківці мають надіслати або вручити таким платникам копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмово повідомити дату початку її проведення, відповідно до порядку, який прописано у ст. 42 ПКУ.

Скористайтеся новорічною пропозицією для рішень LIGA360! Отримайте знижку 30% при оплаті тарифу на 6 місяців, та 40% при оплаті 12 місяців. Встигніть до кінця грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини