Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив Порядок проведення перевірок органів ліцензування

Реклама

Днями Кабмін своєю постановою від 12.12.2023 г. № 1297 затвердив Порядок проведення спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування планових та позапланових перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства у сфері ліцензування.

Тож Державну регуляторну службу (далі - ДРС) наділено правом перевіряти як органи ліцензування виконують вимоги законодавства у цій сфері. Тому створена ДРС комісія проводитиме планові та позапланові, виїзні та невиїзні перевірки таких органів.

Згідно з Порядком перевірятимуть органи ліцензування за річними або квартальними планами, які будуть розміщені на офіційному веб-сайті ДРС до 1 грудня року, що передує плановому, або до 25 числа останнього місяця кварталу, що передує плановому.

Порядок дозволяє планові перевірки одного і того ж органу ліцензування з окремого виду ліцензування господарської діяльності проводити не частіше одного разу на рік. Причому перевіряючі мають повідомити об'єкт перевірки за 10 днів до початку її проведення.

На проведення планової перевірки Порядком відведено 15 робочих днів, а позапланової - 10 робочих днів.

Важливо, що під час проведення позапланової перевірки, комісія може з'ясовувати лише ті питання, які і спричинили такий захід.

Порядок передбачає також можливість проведення ДРС невиїзної перевірки. Тож органу ліцензування, щодо якого проводять таку перевірку, достатньо буде надіслати комісії копії необхідних документів у електронній формі або поштою.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини