Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скористатись правом на податкову знижку за 2022 рік можна до 31 грудня

Реклама

На податкову знижку мають право резиденти, які отримують зарплату і сплачують з неї ПДФО.

Підстави для нарахування податкової знижки та конкретну суму платнику ПДФО слід відобразити у річній податковій декларації, і подати її до 31 грудня включно наступного за звітним податкового року - пп.166.1.2 ПКУ.

Тобто за 2022 рік декларацію потрібно подати до 31 грудня 2023 року включно, а за 2023 рік - до 31 грудня 2024 року.

Тож, фактично здійснені платником протягом року витрати, слід підтвердити відповідними квитанціями та чеками або прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів і особу, яка прагне отримати податкову знижку. У нагоді стануть і копії договорів, якщо є, в яких відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за них.

Платник податку має право включити до податкової знижки суму коштів, що сплачені ним на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти для компенсації вартості її здобуття:

  • самим платником податку;

  • членом його сім'ї першого ступеня споріднення;

  • особи, над якою встановлено опіку чи піклування;

  • особи, яку влаштовано до прийомної сім'ї, дитячого будинку сімейного типу, якщо платника призначено відповідно опікуном, піклувальником, прийомним батьком, прийомною матір'ю, батьком-вихователем, матір'ю-вихователькою - пп.166.3.2 ПКУ.

У Головному управлінні ДПС у Київській області нагадали, що члени сім'ї фізособи першого ступеня споріднення - це її батьки, її чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені.

Розпочніть новий рік з LIGA360. Обирайте професійні рішення для бізнесу, юристів, бухгалтерів та HR-менеджерів - зі знижками до 40%. Скористайтеся пропозицією прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини