Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавцям пального заборонено використовувати ПРРО — ДПС

Реклама

Згідно з п. 1 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР суб'єкти господарювання при продажу товарів/наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки через РРО або ПРРО. Це стосується і операцій з приймання готівки для виконання платіжної операції.

При цьому РРО мають бути зареєстровані, опломбовані та переведені у фіскальний режим роботи, а ПРРО зареєстровані фіскальним сервером податківців.

Проте згідно з абз. 2 п. 1 ст. 3 Закону № 265/95-ВР використовувати ПРРО при оптовій або роздрібній торгівлі пальним заборонено.

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадали, що пальне - це нафтопродукти, скраплений газ, паливо моторне альтернативне, паливо моторне сумішеве, речовини, що використовують як компоненти моторних палив та інші товари зі списку у пп. 215.3.4 ПКУ (пп. 14.1.1411 ПКУ).

Встигніть отримати знижку до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини