Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент відповів на питання про закон щодо мобілізації жінок та молодших 27 років

20 грудня 2023, 09:07
3228
0
Автор:
Реклама

Президент Володимир Зеленський заявив на підсумковій пресконфренції, що не підпише закон про мобілізацію жінок.

«Жінок - ні, не підпишу. Що стосується 25 років, якщо всі аргументи буде викладено, на сьогодні я бачу, що їм [армії] це потрібно, то з цим погоджуся», - відповів глава держави на питання, чи підпише він відповідний закон у разі ухвалення його Верховною Радою з нормами, що передбачають мобілізацію жінок та людей, молодших за 27 років.

Раніше з'явилася інформація, що у парламенті працюють над законопроектом щодо мобілізації, який передбачає, зокрема, низку змін щодо жінок. Більш детально про цю ініціативу ми розповімо пізніше.

За словами глави держави, окрім мобілізації, врегулювання потребує питання ротації, відпусток, відряджень, переведення до інших військових частин. Тож це має бути комплексний план. Президент акцентував, що військове керівництво спільно з Кабінетом Міністрів має напрацювати відповідний документ, який після розгляду на засіданні Ставки буде передано до Верховної Ради. «Якщо ми говоримо про додаткові мобілізаційні сили, ми повинні знайти демобілізаційні процеси, і це має бути предметно, з конкретикою і з великою повагою до воїнів», - сказав Володимир Зеленський.

Саме час забезпечити себе інформацією та інструментами для роботи на весь рік! Отримуйте знижки до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку для зв?язку з менеджером.

Читайте також:

- Військовий облік жінок із 1 жовтня 2023 року: про що слід знати роботодавцю

- Працівник призовного віку без посвідчення про приписку: як діяти роботодавцю

- Бухоблік вилученого (відчуженого) майна на користь ЗСУ: з'явилися методрекомендації

- Первинку втрачено на території бойових дій: як звітувати до ДПСУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини