Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ухвалив Порядок подання інформації про податки на заміновані землі

Реклама

На черговому засіданні Кабмін прийняв постанову «Про затвердження Порядку подання інформації щодо рішень про встановлення податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів, прийнятих на підставі заяв платників податків про визнання земельних ділянок непридатними для використання у зв'язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами» від 19 грудня 2023 р. N 1333.

Цей Порядок описує процедуру, за якою сільські, міські ради, військові адміністрації тощо мають подавати податківцям інформацію про рішення встановити податкові пільги із сплати місцевих податків і зборів. Такі рішення вони прийматимуть за заявами платників податків про визнання земельних ділянок непридатними для використання через потенційну загрозу їх забруднення вибухонебезпечними предметами.

Важливо, що рішення доведеться ухвалювати на кожний календарний рік за наявності заяв платників податків на період не більш як до кінця поточного року.

Відтак сільські, міські ради, військові адміністрації тощо, після винесення рішення щодо податкових пільг, мають 10 днів, щоб повідомити про це контролерів за формою, що є у додатку до цього Порядку.

Причому повідомляти податківців варто через “Електронний кабінет”.

Сповіщати ДПС доведеться стосовно кожного прийнятого рішення або змін, внесених до цих рішень, чи скасування таких рішень.

Щоб виправити помилки у раніше поданій інформації сільські, міські ради, військові адміністрації подаватимуть повторну уточнюючу інформацію з позначкою щодо помилки у графі «Примітка».

Постанова набере чинності з дня опублікування. Станом на 21 грудня ще не оприлюднена.

LIGA360 для органів влади - зручний інструмент для роботи держслужбовців, юристів, бухгалтерів та інших фахівців. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини