Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Згорять чи компенсують – особливості відпусток працівників державних органів у 2024 році

22 грудня 2023, 10:00
11471
0
Автор:
Реклама

Статтею 33 Закону про Держбюджет-2024 установлено, що у 2024 році відпустки, визначені у п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону про відпустки, на які працівник державного органу набув право за останній відпрацьований робочий рік, мають бути використані таким працівником до кінця 2024 року. У разі невикористання працівником держоргану таких відпусток, йому в межах затверджених видатків на оплату праці відповідного державного органу має бути виплачено грошову компенсацію за всі дні невикористаної відпустки, на які набув право за останній відпрацьований робочий рік.

Отже, у 2024 році незалежно від тривалості використаних протягом року відпусток працівником державного органу, за всі дні невикористаних відпусток (основної та додаткової), на які працівник державного органу набув право за останній відпрацьований робочий рік, йому має бути виплачено грошову компенсацію.

Зважаючи на те, що компенсаційні виплати є додатковим навантаженням на фонд оплати праці, Мінфін у листі від 16.11.2023 р. № 08040-11-3/31395 звертає увагу керівників відповідних органів на обов'язкове виконання норм чинного законодавства в частині використання працівниками протягом року всіх днів щорічних відпусток (як основної, так і додаткової), на які працівник державного органу набув право за останній відпрацьований робочий рік.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Читайте також:

- Закриваємо 2023-й: обов'язковість, алгоритм і наслідки перерахунку ПДФО

- Закриваємо 2023-й: аудит невикористаних відпусток для виплати компенсацій у 2024 році

- Працівник відмовляється від основної щорічної відпустки: як роботодавцю уникнути відповідальності

- Дистанційне навчання для підвищення кваліфікації працівника: чи виплачувати добові та оплачувати проїзд до вишу

- Основні засоби, запаси й облікова політика: що нового в бюджетно-облікових методрекомендаціях

- Повернення коштів бюджетнику за рішенням суду: якою датою виписати РК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини