Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособа провадить незалежну професійну діяльність і наймає більше чотирьох осіб: яка відповідальність передбачена

Реклама

Незалежна професійна діяльність - участь фізособи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, приватних виконавців, адвокатів, арбітражних керуючих, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною або іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або ФОПом (крім випадку з п. 65.9 ПКУ) та використовує найману працю не більш як чотирьох осіб.

На роботодавців - порушників порядку подання інформації про фізосіб - платників податків чекає штраф згідно з п. 119.1 ПКУ.

Водночас за неутримання або неперерахування до казни сум ПДФО при виплаті фізособі доходів, неповідомлення або несвоєчасне повідомлення податківців про доходи громадян, світить адміністративна відповідальність згідно зі ст. 163 прим. 4 КУАП.

Проте спеціалісти Головного управління ДПС у Запорізькій області нагадали, що у нормах ПКУ та інших нормативно-правових актах не описана відповідальність фізособи, яка провадить незалежну професійну діяльність і наймає більше чотирьох осіб.

Саме час забезпечити себе інформацією та інструментами для роботи на весь рік! Отримуйте знижки до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку для зв?язку з менеджером.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини