Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін встановив 20% доплати медпрацівникам у закладах освіти, але з умовою

26 грудня 2023, 14:50
10919
1
Автор:
Реклама

На час дії воєнного стану медичним працівникам у закладах освіти державної і комунальної форми власності, які працюють офлайн, нарахують доплату у 20% посадового окладу. Доплата буде встановлена медичним працівникам за умови проходження онлайн-курсу «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP».

Відповідні зміни внесено до постанови КМУ «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів освіти» від 03.02.2021 р. № 67. Йдеться про медичних працівників закладів освіти державної і комунальної форми власності, які здійснюють свої обов'язки безпосередньо на робочому місці в закладах освіти, у яких освітній процес здійснюється за очною, поєднанням очної та дистанційної форми здобуття освіти.

«У регіонах, де організовано очне навчання, під час непередбачуваних ситуацій, до прикладу повітряних тривог, учні можуть відчути різке погіршення фізичного або психічного стану. Для збільшення доступу дітей до послуг з охорони ментального здоров'я, уряд нараховуватиме доплату у 20% посадового окладу медпрацівникам, які пройшли навчання за відповідним курсом ВООЗ та надаватимуть кваліфіковану допомогу дітям, які перебувають у стресовому психо-емоційному стані», - прокоментувала перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини