Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як обчислювати єдиний внесок новим ФОПам – єдинникам першої та другої груп — ДПС

Реклама

Новостворена фізособа - підприємець, яка подала заяву про обрання І чи ІІ групи спрощеної системи оподаткування, до кінця місяця, в якому відбулась її держреєстрація як суб'єкта господарювання, перебуває на загальній системі оподаткування. Причому базою нарахування єдиного внеску за цей місяць для неї є сума доходу, отриманого від діяльності, що підлягає обкладенню ПДФО. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за мінімальний страховий внесок за місяць, у якому отримано дохід.

У разі якщо такий платник не отримав дохід у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, він має право самостійно визначити базу нарахування. Така база не може перевищувати максимальну величину бази нарахування єдиного внеску встановлену Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Податківці Головного управління ДПС у Івано-Франківській області уточнили: з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася держреєстрація, новостворені ФОП, віднесені до платників єдиного податку першої та другої груп, нараховують єдиний внесок у розмірі, який визначають самостійно, в межах максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Саме час забезпечити себе інформацією та інструментами для роботи на весь рік! Отримуйте знижки до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку для зв'язку з менеджером.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини