Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 31 грудня варто подати повний Звіт про КІК за 2022 рік

Реклама

Лишилось всього кілька днів, за які контролери мають підготувати та подати повний Звіт про контрольовані іноземні компанії (далі - КІК) за 2022 звітний рік (пп. 392.5.4 ПКУ).

Ще до 1 грудня контролюючі особи подали 389 скорочених звіти про КІК і лише 15% з них подали повні Звіти. Проте до 31 грудня 2023 року кожен контролер має виконати свій щорічний обов'язок і подати такий звіт, причому окремо щодо кожної КІК. Усі Звіти мають бути підкріплені завіреними копіями фінансової звітності контрольованих компаній, які і підтвердять річні прибутки КІК.

Важливо, що форму Звіту про КІК Мінфін затвердив влітку наказом від 25.08.2022 р. № 254, а електронні форми документу (форми J0108701 та F0108701) можна знайти на вебпорталі податківців у рубриці «Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових документів».

Податківці нагадали, що п.120.7 ПКУ також передбачені штрафні санкції за:

  • неподання контролером звіту про КІК, що тягне за собою штраф в розмірі 100 прожиткових мінімумів для працездатної особи станом на 1 січня звітного року;

  • несвоєчасне подання звіту про КІК - спровокує штраф в розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатної особи за кожен день неподання, проте не більше 50 таких прожиткових мінімумів.

Встигніть отримати знижку до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини