Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП — єдинник припиняє діяльність: коли вже можна не платити єдиний податок

Реклама

При держреєстрації припинення підприємництва ФОПа-єдинника, останнім його звітним періодом буде період, у якому держреєстратор повідомить податківців про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності такого ФОПа (п. 294.6 ПКУ).

За цих умов податкові зобов'язання із сплати єдиного податку виникатимуть у платника включно до останнього дня місяця, в якому контролери анулюють його реєстрацію як платника єдиного податку (п. 295.8 ПКУ).

Тому при припиненні підприємництва ФОП-єдинник не має подавати заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування.

Причому, інформують у Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, ФОПу вже не потрібно сплачувати єдиний податок:

  • перша та друга групи - з першого числа місяця, наступного за місяцем, в якому контролери отримали від держреєстратора повідомлення про проведення держреєстрації припинення;

  • третя група - з першого числа місяця, наступного за звітним кварталом, в якому держреєстратор повідомив податківців про проведення державної реєстрації припинення.

Саме час забезпечити себе інформацією та інструментами для роботи на весь рік! Отримуйте знижки до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку для зв'язку з менеджером.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини