Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підняли ставки податку на прибуток для банків до 50% — роз’яснення ДПС

Реклама

8 грудня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування банків та інших платників податків» від 21.11.2023 р. № 3474-IХ. Він вніс чимало цікавинок і викликав достатньо питань.

Саме тому податківці підготували Інформаційний лист № 6/2023, в якому розкрили питання про ставки податку на прибуток для банків, відображення збитків тощо.

Тож новим Законом № 3474-IХ автори:

  • підвищили за 2023 рік базову ставку податку на прибуток до 50% (також і для сплати авансових внесків при виплаті дивідендів);

  • підвищили базову ставку податку на прибуток на майбутнє, адже починаючи з 2024 року і надалі вона складатиме 25%, замість 18%;

  • заборонили враховувати у 2023 році непогашені податкові збитки минулих років для зменшення об'єкту оподаткування. Проте зменшувати таким чином об'єкт оподаткування банки зможуть починаючи зі звітних періодів 2024 року та до повного їх погашення.

Отже, банки мають оподаткувати прибутки та виплачені дивіденди за 2023 рік за ставкою 50%.

Саме час забезпечити себе інформацією та інструментами для роботи на весь рік! Отримуйте знижки до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку для зв'язку з менеджером.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини