Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив стратегію реформування податкової та митної системи на 2024-2030 роки

Реклама

На засіданні 27 грудня Кабмін затвердив Національну стратегію доходів на 2024-2030 роки, тобто виконав один зі структурних маяків програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Ухвалена стратегія, на думку Прем'єр-міністра, посилить фіскальну спроможність держави, адаптує податкове і митне законодавство до стандартів ЄС, а також створить стимули для післявоєнного відновлення та економічного зростання.

Автори планують підвищити довіру громадян до ДПС, підняти ефективність управління ризиками, автоматизувати процеси. У митній сфері запланована боротьба з корупцією, чітка взаємодія з бізнесом на основі зрозумілих алгоритмів та нові цифрові рішення для митної служби.

«Маємо проробити величезний обсяг роботи, гармонізувати наше законодавство з європейським та підвищити якість наших інституцій», - підкреслив Денис Шмигаль.

Також Уряд затвердив План заходів для реалізації Стратегії інтегрованого управління кордонами, що дасть змогу комплексно та ефективно реагувати на усі виклики у сфері безпеки держкордону, транскордонної діяльності, співпраці з нашими західними сусідами - державами ЄС.

За інформацією Урядового порталу, планують також впровадити європейські практики контрольних процедур, спільний контроль на західному кордоні за принципом «єдиної зупинки», технічну модернізацію пунктів пропуску, цифровізацію та автоматизацію процесів, обміну інформацією тощо.

На думку Дениса Шмигаля, все це дозволить уникнути черг на кордонах, пришвидшить рух товарів, сформує максимально зручний прикордонний простір і для бізнесу, і для усіх українців.

Встигніть отримати знижку до 40% для рішень LIGA360. Заповніть заявку - і наш менеджер запропонує тариф, який підходить саме вам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини